Det finns få saker som är så givande som att ge sig ut i naturen på en utflykt eller för att få motion. De senaste åren har allt fler svenskar hittat ut vilket är en anledning till att marknaden på outdoorsaker har vuxit sig större. Eftersom att marknaden är stor kan det vara svårt att veta vad du behöver för att du ska få ut så mycket som möjligt av din naturupplevelse.

Bra friluftskläder

En förutsättning för att du ska trivas utomhus är att du är rätt klädd. Numera finns det många olika sorters kläder som är framtagna för friluftsliv. Det finns allt från byxor som är smidiga att röra sig i till tjockare tröjor och jackor. Sist men inte minst är det viktigt att du har rejäla och bekväma skor.

Bra utrustning

Sedan kan det vara bra om du har med dig utrustning på turen. Beroende på aktivitet så behöver du olika saker. Men några exempel på utrustning är stormkök, termos, tändstål, sittunderlag och ett första hjälpen-kit. Förutom utrustning behöver du ha en bra ryggsäck så du får med dig allt. Skaffa det nödvändigaste för att sedan utöka din utrustning allt eftersom att du provar på nya friluftsaktiviteter och får in vanan.