Alla har vi olika intressen och ditt kanske är skidåkning. Du är inte ensam utan det är många i vårt avlånga land som har utförsåkning som stort intresse. Vintertid så åker man till olika skidorter för att få bränna lite lagg. Man kanske har sitt favoritställe som man regelbundet åker till.

Utförsåkning på sommaren

Åre är en stor favorit för många och det är fantastisk skidåkning i de Jämtländska fjällen. Dock så kan säsongen vara kort om man jämför med Riksgränsen. Här kan du faktiskt åka skidor på sommaren. Planera in en tripp till sommaren och upplev sommarskidåkning när det är som bäst. Det kan vara strålande sol på midsommar då du drar på dig din skidutrustning och får åka på härlig kall snö längst upp i norr.

Utförsåkning utomlands

Den som inte kan få nog med skidåkning kan med fördel åka utomlands för att få minska sitt sug efter skidåkning. I Rumänien kan man hitta riktigt billiga alternativ till andra populära platser. Poiana Brasov brukar kallas för de Rumänska alperna och sedan 2010 så har hela området genomgått en stor förändring. Mer nedfarter är bara en detalj vid detta skidparadis. De flesta backarna är dessutom försedda med snökanoner så från tidig höst till sen vår kan man åka skidor här.