Det är många som har ett stort hockeyintresse och i vårt avlånga land så finns det många klubbar som satsar på både ungdomshockey och hockey för äldre. För den som börjar med hockey kommer att förutom att lära sig spela hockey också komma in i en gemenskap och få många kompisar.

Börja med hockey som ung

Om det är så att intresset väcks så är det en rolig tid som ni kommer att ha framöver. För många av de som blivit hockeyproffs i NHL så började det med hockey för skoj skull och man spelade hockey när man fick tillfälle. Det kunde vara kompisgänget som spelade landhockey på gatan utanför bostaden och senare i den lokala hockeyklubben. Kolla upp hur det ser ut där ni bor om det finns möjlighet att få börja hockey. Om det inte finns någon klubb där ni bor så kanske det finns i någon närliggande ort.

Skaffa hockeyutrustning

Till en början så får man se till att skaffa sig det som behövs för att kunna spela ishockey. Det krävs en hel del utrustning för att kunna vara med och spela. Förutom skridskor, klubba och hjälm så är det ett gäng skydd som ska på. Allt detta kan man hitta på hockeystore.se som säljer just hockeyutrustning på nätet. Det är viktigt att man använder sig av hockeyskydd när man befinner sig på isen. Även om det kanske inte tacklas så mycket så kan den hårda pucken göra ont vid en träff. Hjälm är förstås ett måste då man är ute på isen även om man inte spelar hockey utan bara åker skridskor.