Nu när det är mindre än en månad kvar till Vasaloppet är intresset alltid högt, och även om loppet har fått in max antal deltagare redan, kan det vara bra att veta hur man bäst tränar inför Vasaloppet. Med lite tur och en hel del arbete kanske man då kan vara i tillräckligt bra form för nästa år.shutterstock_243199279Säsongen för skidåkning är ju förhållandevis kort, vilket är varför skidåkare tränar på flera olika sätt. Ju närmare vintern man kommer, desto färre träningsformer kan man dock använda sig av.

Våren

Under våren bör man huvudsakligen satsa på konditionen. Detta kan man göra på många sätt, några av de mest populära och effektiva är vandring, cykling, simning och paddling. Man behöver inte göra alla, det är egentligen bäst att hålla sig till det man tycker är roligast. Det viktigaste är att hjärtat får jobba.

Sommaren

När sommaren kommer är det dags att inrikta sig på träningsformer som är lite mer lik skidåkning. Då kan man satsa på skidgång, rullskidor, löpning, men även styrketräning är bra.

Hösten

Under hösten bör man helt klart satsa på rullskidor och träna en hel del med en stakmaskin. Under oktober och november kan man även samla på sig några tidiga skidmil genom att åka på snöläger i norra delarna av landet, eller till och med åka utomlands om man känner att det är bättre.

Vintern

När vintern väl kommit bör man nästan uteslutande satsa på skidor. vilket ju även betyder att man bör se över sin utrustning och köpa nytt där det behövs. Men man kan fortfarande dra nytta av löpning, så en 30 minuters pass varje vecka kan man ändå försöka klämma in.Kan man se till att få in all denna träning under ett år så kommer man vara väl förberedd för Vasaloppet. Är det något man undrar över när det kommer till loppet kan man alltid besöka den officiella webbplatsen.