Självklart så kan man cykla under vintern. Det gäller bara att man är försiktig då det kan vara snömodd och halt där man cyklar. Det finns numer bra dubbdäck till cykeln som underlättar vintercykling. Så klart så är det mycket mer trivsamt att cykla sommartid men är du lite hardcore så kan det kännas självklart att man använder sin cykel och cyklar året om.

Bästa utrustningen

Det gäller att se till att man har bästa utrustningen då man ger sig ut på sin cykel. Ta er en titt hos Cykelkraft både om ni funderar på en ny cykel men också på utrustning till er befintliga. Helt klart så är dubbdäck ett måste under vintertid. Detta gör att ni får ett betydligt bättre grepp och kan stanna mycket snabbare. Hjälm är ju en självklarhet året om, det finns snygga hjälmmössor som värmer gott när det blir minusgrader.

Mer att tänka på

Även om man ska vara uppmärksam i trafiken året om så kan man behöva tänka på detta än mer då det är vinter. Även bilar har svårare att få stopp då det är halt ute. Anpassa farten då ni cyklar på vintern. Gör alltid en översyn innan snön börja falla, det kan vara värt väldigt mycket att se till så att cykeln är i topptrim innan det börjar bli kallt. Hos Råd&Rön kan man läsa mer om bra saker att tänka innan och under sin vintercykling.